Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 28-02-2022 om 01:28 uur
Laatste update: 17-02-2023 om 12:30 uur

Herhaalprik

De herhaalprik verbetert de werking van eerdere vaccinatie(s). Daardoor ben je beter beschermt tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname door het coronavirus.

Sinds 19 september zet GGD West-Brabant herhaalprikken met het coronavaccin voor kwetsbaren mensen. Ook iedereen van 12 jaar en ouder kan nu langskomen voor een herhaalprik.

Let op! Heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan kun je op dit moment geen nieuwe herhaalprik krijgen. Je bent nog voldoende beschermd. Heb je hier vragen over? Dan ben je welkom om hier met onze vaccinatie-arts over in gesprek te gaan.

Op inloop en op afspraak

De herhaalprik is met en zonder afspraak verkrijgbaar. Wil je een afspraak? Plan je afspraak zelf in via planjeprik.nl. Kom je graag binnenlopen wanneer het jou uitkomt? Check dan onze openingstijden voor vrije inloop op prikkenzonderafspraak.nl.

Een herhaalprik is alleen mogelijk als je de basisserie hebt afgerond én als je laatste coronabesmetting meer dan 3 maanden geleden is. Komt jouw partner ook in aanmerking voor de herhaalprik? Dan kun je samen de vaccinatie krijgen op een GGD-locatie.

Kun je niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie komen vanwege fysieke of psychische redenen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de herhaalprik aan huis. De huisarts voert deze prik uit, dus neem daarvoor contact op met jouw huisarts. Ben jij huisarts? Lees dan meer informatie op de pagina ‘Aanvraag coronavaccinaties’ voor huisartsen.

Dit neem je mee:

  • Identiteitsbewijs.
  • Trek kleding aan waarbij je je bovenarm makkelijk kunt ontbloten.

Bekijk de locaties

Novavax en Janssen

Wil je geen mRNA-vaccin?
Dan kun je ook kiezen voor
Novavax of Janssen. Let op! Het Novavax en Janssen vaccin worden niet in onze regio en alleen op afspraak gezet. 

Op prikkenzonderafspraak.nl lees je op welke locaties je voor Novavax of Janssen terecht kan en hoe je een afspraak maakt. De actuele locaties zijn ook op te vragen via telefoonnummer 0800 – 1295.

Ben jij nog niet gevaccineerd en wil je graag een basisvaccinatie?

Dan kun je terecht voor de basisserie (de 1e en 2e prik) tegen corona op de locaties Heerbaan Breda of Roosendaal.

Meer weten?

Veelgestelde vragen over de herhaalprik