InwonersCoronaCorona­vaccinatieVaccinatie kinderen 5 t/m 11 jaar
Publicatiedatum: 19-01-2022 om 12:25 uur
Laatste update: 22-03-2022 om 13:05 uur

Vaccinatie kinderen 5 t/m 11 jaar

Ook kinderen van 5 t/m 11 jaar kunnen worden gevaccineerd. Je ontvangt daarvoor een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hiermee kun je telefonisch een afspraak maken voor je kind. Als ouder/verzorger beslis je zelf of je kind gevaccineerd wordt.

Op de priklocatie vragen we altijd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als blijkt dat één van de ouders niet wil dat het kind gevaccineerd wordt, zet de GGD geen prik. Er moet minimaal 1 ouder of verzorger meekomen naar de priklocatie.

Kindervaccinatie altijd op afspraak

De coronavaccinatie voor kinderen is alleen op afspraak mogelijk. Deze afspraak kun je alleen telefonisch maken, het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn staat vermeld in de uitnodiging. GGD West-Brabant kan deze afspraak niet voor je kind maken.

Vaccinatielocatie:

In West-Brabant kun je met je kind terecht op deze locatie:
Breda International Airport (elke woensdag)

Video 5 vragen over de coronavaccinatie voor kinderen

Meenemen naar de vaccinatielocatie

• Afspraakbevestiging
• ID of burgerservicenummer (BSN) van je kind
Het BSN staat op het paspoort, op de ID-kaart, of op de polis van de zorgverzekering
• Ingevulde vragenlijst (gezondheidsverklaring kind)
• ID van de ouder die het kind begeleidt.

Belangrijk op locatie

• Draag een mondkapje en houd 1,5 meter afstand van anderen
• Zorg dat je kind kleding draagt waarbij het makkelijk is om de bovenarm bloot te maken
• Er mag één ouder/verzorger mee naar de locatie. Neem geen broertjes of zusjes mee.
• Kom 5 minuten voor de afspraak. Anders wordt het te druk op de locatie.
• De vaccinatielocatie is een medische omgeving. Spreek vooraf duidelijk met je kind af dat het op de locatie steeds bij jou blijft.

VR-bril bij prikangst

Kinderen hebben regelmatig last van prikangst. Onze medewerkers hebben hier ervaring mee en weten hoe ze jouw kind het best kunnen helpen. Lees hier wat je als ouder kunt doen als je kind prikangst heeft. Op sommige locaties is daarnaast een VR-bril aanwezig voor kinderen met prikangst.

Meer informatie over coronavaccinatie bij kinderen van 5 t/m 11 jaar

Coronavaccinatie bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar zonder verhoogd medisch risico | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl
Veelgestelde vragen over coronavaccinatie 5 t/m 11 jarigen| RIVM
Veelgestelde vragen over kindervaccinaties | GGD GHOR
Vaccineren tegen corona | Nederlands Jeugdinstituut (nji.nl)
Twijfel over vaccineren

Veel gestelde vragen

 • Welk vaccin krijgt mijn kind?

  Je kind krijgt twee prikken met een speciale kinderdosis van het vaccin van BioNTech/Pfizer. Dit is een mRNA-vaccin en is goedgekeurd door het Europees geneesmiddelenagentschap EMA.

 • Hoelang moet er tussen de 1e en 2e prik en andere vaccinaties zitten?

  Het aantal weken tussen de eerste en de tweede coronavaccinatie is afhankelijk van je leeftijd en van welk vaccin je hebt gehad. 

  Krijgt je kind naast de coronavaccinatie nog een andere vaccinatie, zoals de HPV-, BMR- of DTP-vaccinatie? Het is veilig om deze andere vaccinaties en de coronavaccinaties in korte tijd te krijgen. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

 • Hoe gaat de GGD om met toestemming van de ouders/verzorgers?

  Bij kinderen onder de 12 jaar beslissen de ouders of zij hun kinderen wel of niet laten vaccineren. Daarom is het nodig dat er één ouder/verzorger meekomt naar de priklocatie.
  De ouder/verzorger die niet meekomt, moet wel geïnformeerd zijn en ook toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Op de priklocatie wordt daarom eerst gevraagd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als op onze locatie blijkt dat één van de ouders niet wil dat het kind gevaccineerd wordt, doen we dit ook niet.

Gerelateerd nieuws

Corona­vaccinatie, Corona

Vaccinatielocatie Breepark sluit deuren en start vaccineren COVID aan de Heerbaan in Breda

Na een lange tijd sluiten de deuren van COVID-vaccinatielocatie Breepark in Breda. Vanaf 16 mei start GGD West-Brabant met vaccineren aan de Heerbaan in Breda. Hier combineren we testen en/of…
Corona­vaccinatie, Corona

“De GGD hielp me de veelzijdigheid van mijn talenten weer te ervaren”

Wie zijn de mensen die jou verwelkomen op de vaccinatielocatie, in de teststraat of die jou bellen voor bron- en contactonderzoek? Wat is hun achtergrond en wat drijft hen? In…
Coronatest, Corona, Corona­vaccinatie

Nieuwe openingstijden BCO, telefonie en administratie

Vanaf 1 mei zijn bron- en contactonderzoek, telefonie en de administratie van GGD West-Brabant op zondag gesloten. De nieuwe openingstijden zijn: maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00…