Prenataal huisbezoek
Zwanger zijn is een bijzondere ervaring, maar daar kun je als aanstaande ouder ook zorgen over hebben. Bijvoorbeeld over geld, relaties, wonen, psychische problemen of hoe je straks voor je baby gaat zorgen.
- Als je wilt kun je hierover praten tijdens een prenataal huisbezoek. De jeugdverpleegkundige van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) luistert, ondersteunt en denkt met je mee over mogelijke oplossingen. Na de geboorte van je kind blijf je de jeugdverpleegkundige zien op het consultatiebureau.
- Het prenataal huisbezoek tijdens de zwangerschap is gratis en vrijwillig.
Hoe werkt het prenataal huisbezoek?
Huisbezoek
De jeugdverpleegkundige komt bij je thuis, in je eigen vertrouwde omgeving. Wil je dit liever niet? Geef dit dan aan ons door, dan zoeken we een andere plek. Je partner, moeder of een ander vertrouwd iemand mogen ook bij dit gesprek aanwezig zijn.
Gesprek
De jeugdverpleegkundige kijkt hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt je vragen en zorgen delen. De jeugdverpleegkundige luistert naar je, denkt met je mee en geeft je advies.
Vervolg
De jeugdverpleegkundige maakt een vervolgafspraak als je dit wilt.
Afspraak maken
Wil je jezelf aanmelden voor een prenataal huisbezoek? Dat kan via ons ouderportaal Mijn kind in beeld, het digitale portaal van de jeugdgezondheidszorg. Log in met je DigiD. Klik onderaan het vakje “Mijn dossier(s)” op de blauwe button “Aanmelden afspraak”.
Aanmelden via het Ouderportaal
Lukt het niet om aan te melden via het Ouderportaal?
Lukt het niet om jezelf aan te melden voor een prenataal huisbezoek? Dan kan je ook bellen naar 088-639 20 51. Na aanmelding neemt een jeugdverpleegkundige binnen 5 werkdagen contact met je op.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk eerst bij de veel gestelde vragen onderaan deze pagina. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons.
Wil je de informatie op deze pagina later teruglezen? Download dan onze Prenataal huisbezoek folder.