Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalKraamzorg en verloskundigenAanvraag prenataal huisbezoek

Prenataal huisbezoek

Sinds 1 juli 2022 biedt GGD West-Brabant een prenataal huisbezoek aan zwangeren in een (potentieel) kwetsbare situatie. Op 22 juni 2021 is door de Tweede Kamer de wijziging van de Wet Publieke Gezondheid aangenomen. In deze wet staat dat alle gemeenten een prenataal huisbezoek (PHB) door de jeugdgezondheidszorg (JGZ) aan zwangeren en/of hun gezinnen in een kwetsbare situatie moeten aanbieden. Het prenataal huisbezoek is bedoeld voor aanstaande ouders die tijdens de zwangerschap begeleiding nodig hebben. 

Aanmelden

Wil jij een aanstaande ouder aanmelden voor een prenataal huisbezoek? Dat kan via het Ouderportaal of door te bellen naar 088-639 20 51. Na aanmelding neemt een jeugdverpleegkundige zo snel mogelijk contact met jou of de aanstaande ouder op. Aanmelden via het Ouderportaal is de meest veilige en snelle route is. Ouders kunnen via het Ouderportaal ook hun eigen informatie en die van hun kindje kunnen terug zien.

Aanmelden via het Ouderportaal

Lukt dit allemaal niet? Vul dan onderstaand formulier in.

GGD West-Brabant geeft het prenataal huisbezoek in West-Brabant vorm in samenwerking met Jong JGZ en TWB. Bekijk het werkgebied per gemeente.

Informatie en communicatie over het prenataal huisbezoek

Om eenduidig te informeren over het prenataal huisbezoek hebben we een communicatietoolbox ontwikkeld. Alle communicatiemiddelen in deze box kun je binnen jouw eigen organisatie gebruiken. Je downloadt de toolbox hieronder. Daarnaast heeft het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) informatiefolders in 10 verschillende talen beschikbaar. Wil je meer lezen over het prenataal huisbezoek? Bekijk dan de informatieomgeving van het NCJ

Downloads

Privacy

Lees onze privacyverklaring en over privacy in de jeugdgezondheidszorg.

Veelgestelde vragen