Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGGD West-Brabant opent vaccinatielocatie in Bergen op Zoom

GGD West-Brabant opent vaccinatielocatie in Bergen op Zoom

In antwoord op het versneld vaccineren van alle 18-plussers breidt GGD West-Brabant de vaccinatiecapaciteit in de regio verder uit. Vanaf dinsdag 4 januari opent de GGD een nieuwe locatie in Bergen op Zoom, in sporthal De Boulevard.

In november zijn we gestart met de boostercampagne en het streven is alle mensen van 18 jaar en ouder voor eind januari een boosterprik te geven.

Nieuwe locatie in Bergen op Zoom
Naast Breda International Airport en Breepark in Breda opent de GGD ook in Bergen op Zoom een vaccinatielocatie. Dit keer op een andere locatie dan tijdens de eerste vaccinatiecampagne. Vanaf 4 januari kunnen inwoners terecht in sporthal De Boulevard voor hun 1e, 2e of boostervaccinatie.

Afspraak voor boostervaccinatie
Voor het halen van de boostervaccinatie maken mensen vooraf een online afspraak via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Mensen van 60 jaar en ouder kunnen ook bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Met of zonder uitnodigingsbrief, dat maakt niet uit. Een boosterprik wordt nooit zonder afspraak gezet.

Prikken zonder afspraak alleen voor 1e of 2e prik
Alleen het halen van een 1e of 2e prik kan zonder afspraak. Op dit moment is het niet mogelijk om de boosterprik zonder afspraak te halen. Op www.prikkenzonderafspraak.nl staat een actueel overzicht van locaties waar een 1e of 2e prik zonder afspraak gehaald kan worden. Ook staat hier informatie over wat je mee moet nemen en wat je kunt verwachten op de locatie.

Twijfelaars
Op www.prikkenzonderafspraak.nl kunnen mensen ook terecht voor meer informatie als ze twijfelen over het halen van een prik. Voor wie het prettiger vindt om hier met een deskundig iemand over te praten is er de Vaccinatie Twijfeltelefoon, dagelijks bereikbaar tussen 8:30 en 16:30 uur via 088 755 57 77. Dit telefoonnummer wordt bemand door medewerkers van diverse Universitaire Ziekenhuizen.

Hulp bij het toevoegen van de boosterprik in de Coronacheck-app
De boosterprik wordt niet vanzelf zichtbaar in de Coronacheck-app. Het vaccinatiebewijs moet door alle burgers namelijk zelf via DigiD worden opgehaald. Uitleg over het toevoegen van de QR-code is hier te vinden.

Meer informatie en openingstijden

Deel het artikel