Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsHoe gaan GGD’en om met aangekondigde gewijzigde quarantaineregels?

De minister van VWS kondigde tijdens de persconferentie van 14 januari 2022 nieuwe quarantaineregels aan. GGD’en hebben kort hierna gezegd dat het tijd kost om alle details samen met het RIVM uit te werken. En, de regels daarna door te voeren in alle verschillende systemen, processen en op alle communicatiekanalen. Denk aan belscripts, werkinstructies, informatiebrieven en websites. Wij doen er alles aan om deze wijzigingen zo spoedig mogelijk aan te passen en door te voeren.

Hoe adviseren GGD’en over de quarantaineregels?

Omdat wij merken dat er bij burgers verwarring en onzekerheid is ontstaan over deze situatie, leggen wij hier uit wat GGD’en nu adviseren over de quarantaineregels.

  1. Wij volgen de informatie zoals die op Rijksoverheid.nl staat. Wij verwijzen burgers direct naar de volgende passage: ‘Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Mits iemand geen klachten heeft. Deze wijziging gaat per direct in.’
  2. Ontstaan er tijdens een gesprek twijfels of onduidelijkheden over de uitvoering of uitwerking van de aangepaste quarantaineregels? Wij adviseren dan om het zekere voor het onzekere te nemen. En de adviezen aan te houden zoals die staan in de informatiebrief van het RIVM.

Begrip

Wij benadrukken hier, en ook tijdens de gesprekken die wij hebben met burgers, dat er momenteel niet meer informatie bekend is over de quarantaineregels dan bovenstaande passage op Rijksoverheid.nl. Er zal op verschillende plekken andere informatie te vinden zijn over welke regels nu gelden. Ook de adviezen die worden gegeven kunnen verschillen. Dat is voor nu onvermijdelijk. Wij doen er samen met onze partners alles aan om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen. De realiteit zal zijn dat dit nog wel enige dagen zal duren. Wij vragen hiervoor ieders begrip.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Ruim helft jongvolwassenen ervaart psychische klachten

Onderzoek, Corona
Meer dan de helft van de jongvolwassenen (16 tot en met 25 jaar) in West-Brabant ervaart psychische klachten. D...
Ruim helft jongvolwassenen ervaart psychische klachten

Historisch moment: GGD West-Brabant neemt laatste test op corona af

Corona
GGD West-Brabant stopt na vandaag met het testen op corona. Donderdag 16 maart testten we de laatste klant in R...
Historisch moment: GGD West-Brabant neemt laatste test op corona af