Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsRegistratie coronavaccinatie in het gele boekje

Registratie coronavaccinatie in het gele boekje

Kom je binnenkort voor je eerste of tweede prik naar een van onze locaties? Neem dan je Gele Boekje mee en vraag om een sticker met aantekening. Heb je al een eerste prik gehad, maar destijds geen sticker in het Gele Boekje? Met terugwerkende kracht kun je ook nog een sticker met aantekening krijgen voor je eerste prik. In tegenstelling tot enkele andere GGD-en werken wij niet met stempels.

Mocht je beide prikken al gehad hebben en alsnog een sticker met aantekening willen? Je kunt hiervoor naar onze locatie Breepark in Breda komen. Let op: Dit kan alleen als je de vaccinaties bij de GGD hebt gehad. Meld wel bij de host dat je hiervoor komt. Hij of zij wijst je dan naar de juiste balie. En vergeet niet om de print van je registratiebewijs mee te nemen dat je hebt gekregen toen je je laatste prik kreeg. Neem ook een identificatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee en natuurlijk je Gele Boekje. De vaccinatielocatie Breepark is 7 dagen per week open van 08.00 – 20.00 uur.

Geen officieel vaccinatiebewijs

Het uitgeprinte registratiebewijs samen met een sticker en aantekening in het Gele Boekje zijn geen geldig bewijs om aan te tonen dat je een coronavaccinatie hebt gehad. Je kunt hiermee dus niet de grens over en reizen naar het buitenland. Er zijn landen die het Gele Boekje wel als vaccinatiebewijs zien. Welke landen dit zijn kun je bijvoorbeeld vinden op de website van de ANWB.

De Nederlandse overheid werkt aan een CoronaCheck app waarin getoond wordt dat je gevaccineerd bent. De verwachting is dat de app per 1 juli werkt. De gegevens worden automatisch opgehaald uit de systeem van RIVM, GGD en ziekenhuizen. Wil je weten of je gegevens goed zijn geregistreerd bij de GGD? Op de website www.coronatest.nl kun je je vaccinatiegegevens inzien.

Om te kunnen reizen binnen Europa kun je met de CoronaCheck app een EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) maken: zowel een digitale als een papieren versie. Het is nog niet duidelijk afgesproken in Europa of je volledig moet zijn gevaccineerd of ook al vrij kunt reizen met 1 vaccinatie (Janssen uitgezonderd). Wel is duidelijk dat je 14 dagen voor vertrek moet zijn gevaccineerd. Een andere mogelijkheid om te kunnen reizen is een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur (sommige landen 48 uur) voor vertrek. Hiervoor kun je terecht bij commerciële testlocaties. Vaak biedt je touroperator dit als onderdeel van de pakketreis aan.

Meer informatie

Geel vaccinatieboekje bestellen

Heb je geen Geel Boekje maar wil je deze wel? Wij verstrekken of verkopen geen Gele Boekjes. Hiervoor kun je terecht bij www.mijnvaccinatieboekje.nl