WebinarWebinars voor ouders
Publicatiedatum: 17-08-2021 om 03:19 uur
Laatste update: 21-03-2022 om 11:29 uur

Webinars voor ouders

Regelmatig organiseren wij webinars voor ouders. Op deze pagina zie je welke webinars gepland staan en kun je vorige webinars terugkijken.

Webinars terugkijken

Webinar ‘Mama, papa: waar komen baby’s vandaan?’

Elsbeth Reitzema van Rutgers, expertisecentrum seksualiteit, geeft in dit webinar informatie over de seksuele ontwikkeling van kinderen tot en met 12 jaar oud. Ook gaat zij in gesprek met Karin Spijkers. Zij is moeder van twee dochters van 8 en 11 jaar oud en deelt haar ervaringen met de seksuele ontwikkeling en seksuele opvoeding van haar kinderen. Tot slot geeft Elsbeth tips voor de seksuele opvoeding: hoe pak jij dat aan?

Kijk het webinar terug

Als je ze begrijpt zijn pubers best leuk

Naast leuk en lief kunnen pubers ook onvoorspelbaar, onuitstaanbaar en emotioneel zijn. Aan ons als ouder de taak om je puber goed te begeleiden, te begrijpen en ermee in contact te blijven. Dat valt niet altijd mee. In dit webinar geeft Wendy Peeters, Jeugdverpleegkundige, je inspiratie bij al die uitdagingen. Zij geeft een beetje theorie en handige tips om het thuis (nog) leuker en makkelijker te maken.
Voor opvoeders met (aanstaande) pubers.

Kijk het webinar terug

Gamen: hobby of probleem?

Veel kinderen/jongeren gamen weleens. Voor de meeste is het een leuke hobby die ze nu vaker beoefenen, omdat ze meer thuis zijn dan gewoonlijk. Doordat je als ouder ook meer thuis bent, kan het opvallen dat je kind veel achter het scherm zit. Vind je dit vervelend? Of maak je je zorgen? Ben je op de hoogte van de gamewereld van je kind? Tijdens dit webinar delen we tips en tools met jullie over hoe je je kind kunt ondersteunen om gamen als hobby te blijven doen.
Voor ouders met kinderen in groep 6 t/m 8 of klas 1 en 2 van het VO.

Kijk het webinar terug

Je hebt meer invloed dan je denkt

Belooft jouw (as) brugpieper/puber ook om …noooit te gaan drinken en roken? Help je zoon/dochter om dit te realiseren! Als ouder heb je zeker in deze fase, meer invloed op je kind dan je denkt. Tijdens het webinar delen we kennis over het puberbrein, we staan stil bij de invloed van de sociale omgeving op je kind en het voorbeeldgedrag van anderen.
Voor ouders met kinderen in groep 8 of de brugklas.

Kijk het webinar terug

Lees hier de vragen en antwoorden uit de chat

Lachen met je puber

In het webinar ‘Lachen met je puber’ namen jeugdverpleegkundigen Judith Snijders en Tamara Klaassen je mee in hoe het puberbrein werkt. Daarna gaven ze praktische tips: hoe houd je het als ouder gezellig met je puber? En hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat de dingen die gedaan moeten worden, ook daadwerkelijk gedaan worden?
Voor ouders van (aanstaande) pubers.

Kijk het webinar terug

Je puber in de brugklas

Gaat je kind binnenkort naar de brugklas of is hij/zij al begonnen? Waar moet je dan precies op letten en wat gebeurt er dan allemaal met jouw kind, maar ook in het gezin. We besteden hier aandacht aan in dit Webinar.
Voor ouders van (aanstaande) pubers.

Kijk het webinar terug

Je puber alleen op vakantie

Help! Mijn puber gaat voor het eerst alleen op vakantie. Geen gezellige cultuurreis met school, maar echt alleen. Of nou ja, met vrienden. Naar oorden als Renesse, Salou of Chersonissos. Voor zowel jou als je puber hartstikke spannend! Loslaten, vertrouwen èn belangrijke zaken vooraf al bespreekbaar maken. Hoe je dat doet, hoor je in ons webinar!
Voor ouders van (aanstaande) pubers.

Kijk het webinar terug

Relaties en seksualiteit bij kinderen

Relaties en seksualiteit maakt deel uit van de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van een kind. Maar hoe ga je er als ouder mee om? En hoe besteden scholen aandacht aan dit thema?
Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Kijk het webinar terug

Hink, stap, spring! Samen door het ouderschap

Dit webinar gaat over de partnerrelatie die met de komst van een kindje anders word, de balans in taken die je als ouders krijgt en de communicatie hierover. Als het goed gaat met ouders en tussen ouders dan heeft dit een positief effect op hun kind.
Voor aanstaande ouders.

Kijk het webinar terug