Overslaan en naar de inhoud gaan

Your career starts here!

Zet jij je graag in voor een gezonde en veilige samenleving? En wil jij het verschil maken voor ouder en kind?

Kom dan werken bij de GGD

Word jij onze nieuwe collega?

Als arts Maatschappij en Gezondheid maak jij je sterk voor de publieke gezondheid. Je zorgt niet voor één, maar voor iedereen. Niet het behandelen, maar preventie is het uitgangspunt. Je kijkt verder, denkt niet in hokjes en (be)handelt ook regelmatig buiten de spreekkamer.

Als arts Maatschappij en Gezondheid bij de GGD adviseer je gemeenten en scholen over hun gezondheidsbeleid en help je bij heftige gebeurtenissen. Je staat paraat bij crises en rampen en werkt in wijken aan gezondheidsprojecten. Ook kun je jezelf specialiseren in onderwerpen als gevaarlijke stoffen of lijkschouwing. Kortom: er is zoveel mogelijk!

Lees meer over arts Maatschappij en Gezondheid bij de GGD

 Bij de GGD gaat het om de publieke gezondheid en veiligheid van mensen. Dat ik daar een grote bijdrage aan mag leveren, geeft mij als arts een trots gevoel.”

– Eva de Jong

Loop jij warm voor preventie?

Bekijk dan eens onze vacatures

“Ik hoor weleens dat werken als arts bij de GGD saai is. Saai?! Mensen vergeten vaak dat de GGD een crisisorganisatie is. Tijdens bijvoorbeeld een pandemie is er meer dan genoeg adrenaline! Dat neemt trouwens niet weg dat ik ook adrenaline, energie en voldoening haal uit mijn ‘gewone’ werk.”​

– Marvah Alam​

Benieuwd waarom Marvah het werken bij de GGD niet saai vindt?

Lees dan haar verhaal

Your career starts here!

Als arts Maatschappij en Gezondheid werk je niet in het ziekenhuis, maar in de wijk. Of samen met collega’s vanuit het kantoor van de GGD. Je staat in verbinding met o.a. scholen of gemeenten en werkt in de stad of op het platteland. Precies dát maakt het werk als jeugdarts zo bijzonder.​

Ben jij geïnteresseerd in de publieke gezondheid en veiligheid mensen? Ontdek dan wat de GGD West-Brabant jou kan bieden.

 “De GGD is een innovatieve organisatie. De maatschappij staat niet stil en de GGD ook niet. We werken nauw samen met ondernemers, andere GGD’en en zorgpartners in de regio. Samen zijn we er voor mensen die dat nodig hebben.

– Jurgen Pertijs

Benieuwd hoe Jurgen het werken bij een innovatieve organisatie ervaart?

Lees dan zijn verhaal

 “Een goede balans in werk en privé vind ik belangrijk. Bij de GGD krijg ik de vrijheid, het vertrouwen en de verantwoordelijkheid om mijn werk zoveel mogelijk naar eigen inzicht in te richten. Dat werkt erg prettig.”

– Saskia Campo

Houd jij ook van autonomie en flexibiliteit in je werk?

Kom werken bij de GGD

Jouw gezondheid en veiligheid: daar staat de GGD voor!

Wij zetten ons in voor het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid en veiligheid van alle inwoners van West-Brabant. Daarbij hebben wij extra aandacht voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Van baby tot hoogbejaarde. Voor zieke en gezonde mensen. Voor hen staan wij klaar!

“Het is erg fijn dat de GGD oog heeft voor mijn competenties, interesses en kwaliteiten. Hierdoor krijg ik de kans mijzelf te ontwikkelen en door te groeien als het mogelijk is.”

– Marleen Verhagen

Vind jij het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen?

Bekijk onze vacatures

Werken bij GGD West-Brabant?

Meer informatie over vacatures en opleidingsplaatsen vind je op de vacaturepagina.

Vacatures