Overslaan en naar de inhoud gaan
Over de GGDInnovatie
Publicatiedatum: 12-01-2023 om 01:56 uur
Laatste update: 28-05-2024 om 16:04 uur

Innovatie bij GGD West-Brabant

Bij de GGD streven we ernaar om iedereen gezonde kansen te bieden, zodat men het beste uit hun leven kunnen halen. De wereld om ons heen verandert voortdurend en daarom bewegen wij mee door steeds nieuwe gezonde kansen te ontwikkelen. Innovatie of vernieuwing blijft altijd nodig. Bij de GGD moedigen we nieuwe oplossingen aan door innovatieve ideeën uit te werken tot nieuwe diensten, producten of werkwijzen. Zo dragen we bij aan de gezondheid en welzijn van onze inwoners.

Het GGD Innovatielab

Het GGD Innovatielab is dé plek waar nieuwe ideeën geboren en gevoed worden. Het is de plek binnen de GGD waar vernieuwing start en ondersteund wordt. We ontwikkelen en testen nieuwe modellen, diensten en producten. We werken hierbij samen met onze collega’s en/of met andere organisaties in de regio. Samenwerking staat centraal in onze aanpak. We richten ons op het creëren van waarde voor onze klanten en stakeholders.

Een Innovatielab heeft als doel nieuwe oplossingen te bedenken voor complexe problemen. Het is een veilige en inspirerende omgeving waarin creatieve processen en co-creatie plaatsvinden. Onze aanpak is gebaseerd op de principes van Design Thinking. We maken gebruik van innovatietechnieken zoals Design Thinking, VOORT, Pitch, en de Sprint. We dagen deelnemers uit om buiten de kaders te denken en nieuwe perspectieven te verkennen. Kortom, een Innovatielab is een broedplaats voor vernieuwing en een motor voor positieve verandering!

Samenwerken met het innovatielab

Het Innovatielab biedt een inspirerende werkplek voor studenten en professionals om samen te leren en te experimenteren. Door samen te werken kunnen we meer impact maken en samen de toekomst van Brabant vormgeven. Ons team bestaat uit 2 vaste collega’s en met een flexibele schil: stagiairs, externen en wisselende collega’s waarmee we een tijdelijk teamverband vormen. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen.

Kom met ons in contact!

Meer over stage bij de GGD