Overslaan en naar de inhoud gaan
Over de GGDInnovatie
Publicatiedatum: 12-01-2023 om 01:56 uur
Laatste update: 07-09-2023 om 11:38 uur

Innovatie bij GGD West-Brabant

De GGD biedt mensen gezonde kansen om alles uit hùn leven te halen. De wereld verandert continu en daarom bewegen wij mee om steeds weer nieuwe gezonde kansen te bieden en te ontwikkelen. Innovatie of vernieuwing blijft altijd nodig. De GGD stimuleert nieuwe oplossingen waarbij we innovatieve ideeën uitwerken tot nieuwe diensten, producten of werkwijze. Voor onze inwoners willen relevant zijn en blijven. Door continue mee te bewegen met onze maatschappij leveren we een waardevolle bijdragen aan de gezondheid en welzijn van onze inwoners.

Heb je een idee om infectieziekten te voorkomen of te bestrijden?

GGD West-Brabant moedigt de ontwikkeling van zowel innovatieve als originele projecten en onderzoeken aan. Momenteel zijn er financiële middelen beschikbaar speciaal voor projecten en onderzoeken met als thema preventie en infectieziektenbestrijding. Deze middelen zijn terugkerend beschikbaar zolang er budget op voorraad is.

  • Dien dan jouw project of onderzoek in voor 30 september 2023 via het aanmeldformulier. Wil je de vragen vantevoren inzien, klik hier voor een Wordversie van de vragen. 
  • Indien jouw idee aan alle gestelde criteria voldoet, wordt het voorgelegd aan de commissie. Wie weet krijgt jouw projectvoorstel of onderzoek de kans om verder te worden uitgewerkt en geconcretiseerd. Lees hier de voorwaarden.
  • Valt de keuze op jouw project of onderzoek krijg jij dit uiterlijk 1 november 2023 van ons te horen en kan je direct van start gaan!

Idee indienen

Het GGD Innovatielab

Het GGD Innovatielab is een broedplaats voor nieuwe ideeën. Het is de plek binnen de GGD waar vernieuwing wordt geïnitieerd en/of gefaciliteerd door het ontwikkelen en uittesten van nieuwe modellen, diensten en producten. We werken hierbij altijd samen met onze eigen collega’s en/of met collega’s van ketenpartners en/of andere organisaties en bedrijven in de regio. Co-creatie is een belangrijk uitgangspunt in onze aanpak en onze focus ligt op het creëren van waarde voor klanten of andere stakeholders.

Het Innovatielab is als onderdeel van de innovatiestrategie van onze GGD bedoeld om nieuwe innovatiekansen te verkennen en/of versnelling aan te brengen in het ontwikkelen van innovaties. Door inzet creatieve technieken en experimenten. Onze basis is onze jarenlange praktijkervaring met innovatie in de Publieke Gezondheid en inzet van onze Innovatielab-methodieken: De Pitch, VOORT, SPRINT en HIS.

Stage bij het innovatielab

Het Innovatielab is een aantrekkelijke werkplek voor studenten om samen met professionals te leren en experimenteren. Zo kunnen we met elkaar meer impact maken en de toekomst van Brabant creëren.

Meer over stage bij de GGD

We werken in een onze innovatieruimte