Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen over Mijn Kind

 • Wanneer nodigen jullie mijn kind uit?

  We kijken samen naar de ontwikkeling en gezondheid van jouw kind. Op de pagina contactmomenten zie je rond welke leeftijd je een uitnodiging van ons kunt verwachten. Deze momenten sluiten aan bij de ontwikkeling van jouw kind en bij het rijksvaccinatieschema.

 • Mijn kind is ziek en ik heb een afspraak. Wat nu?

  Voelt je kind zich niet helemaal lekker en vraag je je af of het wel verstandig is om naar de GGD te komen? De afspraak hoeft niet altijd verzet te worden. Hieronder vind je enkele voorbeelden wanneer het beter is om de afspraak te verzetten.

  Lees verder
 • Is er ook een inloopspreekuur?

  Ja. Zoek op onze locatiepagina je eigen consultatiebureau en lees op welke tijden het bureau bij jou om de hoek een inloopspreekuur houdt.

 • Wat is het digitale kinddossier?

  Ieder kind dat in Nederland geboren wordt, heeft een digitaal dossier. In dit dossier schrijven wij informatie over de groei en ontwikkeling van jouw kind. Ook staan er gegevens in over de gezinssituatie en de omgeving. Dit is belangrijk om een zo goed mogelijk ondersteuning te kunnen geven.

  Niet iedereen heeft toegang tot dit dossier. Binnen de GGD kan het dossier alleen geopend worden door medewerkers die direct met de begeleiding van jou en je gezin te maken hebben. Gegevens en informatie uit je dossier aan anderen geven? Dat mogen we alleen met jouw toestemming. Lees meer over privacy.

  Het ouderportaal

  Als ouder / verzorger kun je het gezondheidsdossier van je kind inzien via ons ouderportaal. Via het ouderportaal Mijn Kind kun je ook afspraken voor jouw kind inzien en wijzigen. Om in te loggen op het ouderportaal heb je een DigiD nodig.

  Naar het ouderportaal

 • Ik heb geen toegang tot het dossier van mijn kind. Wat nu?

  Is je kind 12 jaar of ouder?

  Het Ouderportaal Mijn Kind is een elektronisch medisch dossier van je kind. De wet bepaalt dat je als ouder(s)/verzorger(s) daar tot je kind 12 jaar is altijd in mag kijken. Je kan dan met je eigen Digi-D inloggen. Is je kind 12 jaar of ouder? Dan moet je kind toestemming geven aan de ouder(s)/verzorger(s) om het dossier in te kunnen zien. Je kind kan dan zelf inloggen met een eigen Digi-D in het Ouderportaal Mijn Kind. Als je kind het goed vindt kan je dan als ouder(s)/verzorger(s) meekijken.

  Meer informatie vind je op: Kan ik als ouder het medisch dossier van mijn minderjarige kind inzien? | Rechten van patiënt en privacy | Rijksoverheid.nl

  Is je kind jonger dan 12 jaar?

  Krijg je nog steeds een melding dat je geen toestemming hebt? Neem dan contact met ons op, dan kijken we even met je mee. Dat kan via het Bedrijfsbureau JGZ via 088- 639 2051 of via  Bedrijfsbureau.jgz@ggdwb.nl.

  Heeft je kind (nog) geen eigen Digi-D? Je kunt online eenvoudig een Digi-D aanvragen. Tot 14 jaar mag je als ouder(s)/verzorger(s) je kind helpen om een Digi-D aan te vragen. Vanaf 14 jaar moet je kind zelf de aanvraag doen. Meer informatie vind je op: DigiD aanvragen | DigiD

 • Wat als ik geen gebruik wil maken van het aanbod van de Jeugdgezondheidzorg?

  Wanneer je ervoor kiest om geen gebruik te maken van ons aanbod, kijken we samen hoe we hier een vervolg aan kunnen geven. Geef dit dan door aan de jgz-medewerker op het consultatiebureau of aan het Bedrijfsbureau JGZ via bedrijfsbureau.jgz@ggdwb.nl of via 088 639 2051.

  Lees verder

Gerelateerd nieuws

GGD West-Brabant opent vierde consultatiebureau stad Breda 

Mijn kind
In opdracht van de gemeente Breda heeft GGD West-Brabant vanaf 1 januari 2024 haar werkzaamheden uitgebreid voo...

Bescherm jezelf en je baby tegen kinkhoest

Mijn kind, Infectie­ziekten
Het aantal meldingen van kinkhoest bij volwassenen en baby’s neemt landelijk toe, zo ook in de regio West-Braba...

GGD-locatie in Made is verhuisd naar Bernarduskerk

Mijn kind
De Jeugdgezondheidszorg van de GGD West-Brabant is in Made verhuisd. Vanaf dinsdag 13 februari 2024 is de GGD-l...