Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen over Mijn Kind

 • Wanneer nodigen jullie mijn kind uit?

  We kijken samen naar de ontwikkeling en gezondheid van jouw kind. Op de pagina contactmomenten zie je rond welke leeftijd je een uitnodiging van ons kunt verwachten. Deze momenten sluiten aan bij de ontwikkeling van jouw kind en bij het rijksvaccinatieschema.

 • Is er ook een inloopspreekuur?

  Ja. Zoek op onze locatiepagina je eigen consultatiebureau en lees op welke tijden het bureau bij jou om de hoek een inloopspreekuur houdt.

 • Wat is het digitale kinddossier?

  Ieder kind dat in Nederland geboren wordt, heeft een digitaal dossier. In dit dossier schrijven wij informatie over de groei en ontwikkeling van jouw kind. Ook staan er gegevens in over de gezinssituatie en de omgeving. Dit is belangrijk om een zo goed mogelijk ondersteuning te kunnen geven.

  Niet iedereen heeft toegang tot dit dossier. Binnen de GGD kan het dossier alleen geopend worden door medewerkers die direct met de begeleiding van jou en je gezin te maken hebben. Gegevens en informatie uit je dossier aan anderen geven? Dat mogen we alleen met jouw toestemming. Lees meer over privacy.

  Het ouderportaal

  Als ouder / verzorger kun je het gezondheidsdossier van je kind inzien via ons ouderportaal. Via het ouderportaal Mijn Kind kun je ook afspraken voor jouw kind inzien en wijzigen. Om in te loggen op het ouderportaal heb je een DigiD nodig.

  Naar het ouderportaal

 • Ik heb geen toegang tot het dossier van mijn kind. Wat nu?

  Is je kind 12 jaar of ouder?

  Het Ouderportaal Mijn Kind In Beeld is een elektronisch medisch dossier van je kind. De wet bepaalt dat je als ouder(s)/verzorger(s) daar tot je kind 12 jaar is altijd in mag kijken. Je kan dan met je eigen Digi-D inloggen. Is je kind 12 jaar of ouder? Dan moet je kind toestemming geven aan de ouder(s)/verzorger(s) om het dossier in te kunnen zien. Je kind kan dan zelf inloggen met een eigen Digi-D in het Ouderportaal Mijn Kind In Beeld. Als je kind het goed vindt kan je dan als ouder(s)/verzorger(s) meekijken.

  Meer informatie vind je op: Kan ik als ouder het medisch dossier van mijn minderjarige kind inzien? | Rechten van patiënt en privacy | Rijksoverheid.nl

  Is je kind jonger dan 12 jaar?

  Krijg je nog steeds een melding dat je geen toestemming hebt? Neem dan contact met ons op, dan kijken we even met je mee. Dat kan via het Bedrijfsbureau JGZ via 088- 639 2051 of via  Bedrijfsbureau.jgz@ggdwb.nl.

  Heeft je kind (nog) geen eigen Digi-D? Je kunt online eenvoudig een Digi-D aanvragen. Tot 14 jaar mag je als ouder(s)/verzorger(s) je kind helpen om een Digi-D aan te vragen. Vanaf 14 jaar moet je kind zelf de aanvraag doen. Meer informatie vind je op: DigiD aanvragen | DigiD

 • Wat als ik geen gebruik wil maken van het aanbod van de Jeugdgezondheidzorg?

  Als (toekomstige) ouders kun je in contact komen met de jeugdgezondheidszorg van de GGD West-Brabant. Onze professionals kijken hoe het met je kind gaat, hoe je kind groeit en zich ontwikkelt. Door de groei en ontwikkeling goed te volgen en waar nodig extra ondersteuning te beiden, groeit je kind gezond en veilig op en kunnen we preventief actie ondernemen wanneer er in de groei of ontwikkeling iets niet goed gaat.

  Wanneer je ervoor kiest om geen gebruik te maken van ons aanbod, kijken we samen hoe we hier een vervolg aan kunnen geven. We blijven je niet uitnodigen voor reguliere afspraken. Maar we zijn wel wettelijk verplicht om contact op te nemen op bepaalde momenten die belangrijk zijn in de ontwikkeling van je kind. Dit is voor ons bij de afspraak voor de hielprik na de geboorte van je kind en op de leeftijd van 2 weken en 2, 4, 12, 14 en 16 jaar. Dit is ook de reden dat we het JGZ-dossier van je kind niet kunnen en zullen afsluiten ook al wil je geen gebruik maken van ons aanbod.

  In dit overzicht lees je wanneer en wat je van ons kunt verwachten voor het aanbod van de contactmomenten. Tijdens de contactmomenten onderzoeken we de groei, ontwikkeling en gezondheid van uw kind. Daarnaast bieden wij vaccinaties aan, maar ook informatie ter ondersteuning bij het opvoeden en opgroeien zoals de app van de Groeigids, de ouderchat en nieuwsbrieven. Het is ook mogelijk om alleen gebruik te maken van deze vaccinaties en online contactkanalen. Ook is het mogelijk om een contactmoment aan te vragen op een andere leeftijd dan in het standaard schema staat.

Gerelateerd nieuws

GGD-locatie in Made is verhuisd naar Bernarduskerk

Mijn kind
De Jeugdgezondheidszorg van de GGD West-Brabant is in Made verhuisd. Vanaf dinsdag 13 februari 2024 is de GGD-l...
GGD-locatie in Made is verhuisd naar Bernarduskerk

Bescherming tegen rotavirus vanaf 2024 opgenomen in Rijksvaccinatieprogramma

Mijn kind, Vaccinaties jeugd
Vanaf 2024 wordt vaccinatie tegen het rotavirus opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Het rotavirus ...
rotavirus-vaccin

Jeugdgezondheidszorg stad Breda per 1 januari bij GGD

Mijn kind
Per 1 januari 2024 gaat GGD West-Brabant de Jeugdgezondheidszorg 0 tot 4 jaar voor de stad Breda uitvoeren. Dit...
Mijn Kind GGD West-Brabant | JGZ