Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersMijn kindOuderschap

Samen door het ouderschap

Ouderschap is meer dan opvoeden alleen. Het krijgen van een kind is een ingrijpende gebeurtenis. Voor mensen die een kind krijgen, verandert er veel. Veel verschillende factoren hebben invloed op het ouderschap, en op hoe ouders dit ouderschap beleven. Zoals het partnerschap, balans tussen werk en gezin, sociale contacten, de financiële situatie en levensvaardigheden van ouders.

Welke invloed ouderschap op jou en jouw partner heeft is moeilijk te voorspellen. Met een goede voorbereiding kun je het richting geven.

Webinar ‘Hink stap spring. Samen door het ouderschap.’

Dit webinar (reeds gehouden) gaat over de partnerrelatie die met de komst van een kindje anders word, de balans in taken die je als ouders krijgt en de communicatie hierover. Als het goed gaat met ouders en tussen ouders dan heeft dit een positief effect op hun kind.Voor aanstaande ouders.

Lieve papa’s, lieve mama’s, lieve ouders/verzorgers, Dit is een ode aan jullie. Want eigenlijk zijn jullie allemaal superhelden

In de eerste 1.000 dagen, de periode vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag van je kindje, leg je de basis voor een gezonde toekomst. Voor al die duizenden dagen erna dus. Als (aanstaande) ouder/verzorger speel je een heel belangrijke rol al vanaf het prille begin. Jij zorgt voor gezonde voeding, voor rust, warmte, veiligheid en liefde. Je helpt je kind ontdekken en leren door te spelen, lezen, praten en zingen.

Allemaal dingen die je ‘gewoon’ even doet. Met een hart vol liefde, maar ook een hoofd vol vragen. Want net zoals alle ouders heb je soms geen idee. En zit je er ook wel eens helemaal doorheen. Dat geeft niet, want zo begint iedereen. Vergeet niet: dat jij er bent heeft een groot effect op een mensenleven. Daarom brengen wij bij deze een ode aan alle (aanstaande) ouders en verzorgers van Nederland.